(recept
si oblíbilo 142 návštěvníků)
ZELNÝ JEDNODUCHÝ SALÁT
Potřebné ingredience
1/2 HLÁVKOVÉHO ZELÍ ( JE DOBRÉ I ČÍNSKÉ) MOŽNO OPŘIDAT NASTROUHANOU MRKEV, NEBO I JINOU ZELENINU-
ASI 100-150 ML VODY, LŽÍCE SOLI, 2 LŽÍCE OCT, 2 LŽÍCE OLEJE
Postup přípravy
ZELÍ NAJEMNO NAKRÁJET, PŘIDAT I JINOU ZELENINKU, POKUD MÁTE, SŮL, VODU, OCET, OLEJ, PROMÍCHAT, PODLE VAŠÍ CHUTI DOCHTIT.
JÁ HO DĚLÁM TÉMĚŘ DENNĚ...VHODNÝ KE VŠEMU A JE DOBRÝ A LEVNÝ.
JÁ HO DĚLÁM TÉMĚŘ DENNĚ...VHODNÝ KE VŠEMU A JE DOBRÝ A LEVNÝ.
XXX
XXX
XXX
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martinavanic
(upraveno)
4. 3. 2012, 18:09
udělala jsem a moc nám nechutnal, musela jsem přisladit,ale stejně to nebylo ono... holt co člověk, to jiná chuť
lidare
(upraveno)
7. 8. 2011, 21:32
je výborný,taky si ho dělám a moc mi chutná
MajkaKi
(upraveno)
9. 3. 2010, 21:11
Moc děkuji za receptík, je to moc velká dobrota.
Bubalka
(upraveno)
18. 4. 2011, 19:32
@MajkaKi
děkuji...
ivi75
(upraveno)
21. 9. 2009, 14:48
možno sa pítam hlúpo,ale dá sa aj sterilizovať do fliaš,?
Danny78
(upraveno)
11. 8. 2009, 20:21
Zkuste nepřidávat vodu, jen zakapat oliv olejem, přidat trošku cukru, zakapat citr. štávou, osolit a pořádně rukama promačkat, dokud zelí jakoby nezvadne a nepustí štávu.. Je to vynikající.. Mačkání dodá salátu úžasnou chut..
Bubalka
(upraveno)
7. 8. 2011, 21:27
@Danny78
děkuji, zusím také.....
LENNNA3
(upraveno)
20. 7. 2011, 20:11
@Danny78
Zkusila jsem a opravdu je to vynikající!
Jana V.
(upraveno)
25. 7. 2009, 13:24
Omlouvám se za upřímnost, ale salátek nám vůbec nechutnal . Byl opravdu příliš slaný i kyselý a to jsem tam ještě dodávala cukr. Možná jsem měla málo zelí a mrkve. Nevím, ale poměr opravdu nebyl odpovídající.
Lenka W.
(upraveno)
29. 8. 2008, 12:56
Ten děláme také a je fakt super!
Lupitka
(upraveno)
1. 6. 2008, 9:20
Výborný salátek, včera jsem ho dělala, jedly ho i děti a to je co říct... Akorát jsem tam musela přidat cukr...
BlankaB
(upraveno)
2. 7. 2008, 21:03
@Lupitka
děkuji, je to osvěžující
hacker
(upraveno)
10. 5. 2008, 16:51
zaujimavy,chutny a zdravy šalat-par tipov na pripravu zdravych šalatov najdete aj tu http://www.mojerecepty.sk/zeleninove.html
svatula
(upraveno)
19. 2. 2008, 19:52
Salátek je vynikající a můžeme ho jíst klidně každý den .Super receptík
Bubalka
(upraveno)
16. 5. 2008, 22:15
@svatula
Děkuji
betsabe
(upraveno)
8. 12. 2007, 10:05
je opravdu vynikající dělám ho s vinným octem a je mňamm
BlankaB
(upraveno)
25. 2. 2008, 19:42
@betsabe
vyzkouším vinný ocet......
Bubalka
(upraveno)
3. 1. 2008, 18:50
@betsabe
Děkuji, já ho dělám obden, přidávám, co je doma-mrkev, cbuli, apriky..
jassnenka
(upraveno)
29. 10. 2007, 2:44
MOC DEKUJI ZA RECEPT, OBLIBILI JSME SI JEJ- UZ JSME DELALI ALESPON 4X BYLO TO SUPR V LETE
Bubalka
(upraveno)
20. 11. 2007, 21:51
@jassnenka
děkuji, já ho dělám hlavně v zimě, je to levné a dobré...
D.a.n.k.a.
(upraveno)
24. 10. 2007, 20:58
Po napsání komentáře jsem zjistila,že jsem nebyla přihlášená,takže se omlouvám.
(upraveno)
24. 10. 2007, 20:46
Salát je moc dobrý,jsem z něj nadšená,děkuji za recept.Udělala jsem ho s křenem.Přidala jsem trochu cukru,zelí jsem nejdříve promačkala se solí a pak přidala vodu s cukrem a olejem.
BlankaB
(upraveno)
4. 12. 2007, 19:18
@
Já ho dělám obden
Jitule64
(upraveno)
8. 12. 2007, 23:19
@BlankaB
Já už ani nekomentuju, jinak bych tu psala jen já. Dělám ho skoro furt a střídám se zelným s koprem, aby se nám náááhodou nepřejedl. Což se nestane!
luky.
(upraveno)
23. 10. 2007, 17:47
Blani,tak včera jsem koupila dvě velké hlávky zelí a krouhala a krouhala asi jsem to s tím množstvím přehnala ale neustále se potkáváme s mužíčkem u ledničky se lžící a ujídáme a ujídáme Tak dobroučký salátek jsme už dlouho neměli
Nellynka75
(upraveno)
15. 10. 2007, 13:33
Dobrý den Blanko, tak se chystám vyzkoušet Váš salátek, vypadá . Jen se chci zeptat, zda by se nedal dávat i do sklenic na delší časy? My jsme si přivezli gelitku krouhaného zelí, tak bych to z toho udělala. Jak dlouho vydrží? Mirka
Jitule64
(upraveno)
15. 10. 2007, 13:58
@Nellynka75
Ahojda Mirčo, já ho dávám do těch plastových boxů a vydrží klidně i 5 dní v pohodě. Déle nevydrží, protože ho zblajzneme. Měj se príííma.
Nellynka75
(upraveno)
15. 10. 2007, 22:20
@Jitule64
Nazdárek Jíťo, tak teď už to vím taky, že jsem přemýšlela zbytečně. Udělala jsem to dnes z části toho, co jsme dovezli, a je to skoro fuč. Nemáš nějaký šikovný receptík na naložení? Já už z toho zelí nemůžu . Ono je to nakrouhané na tak dlouhý cancoury, že to musím krájet, aby to nedělalo binec a z té tašky to ne a ne ubývat . Asi jsem to přehnala .
Jitule64
(upraveno)
15. 10. 2007, 23:16
@Nellynka75
Mám super čalamádu. Zítra ti ji pošlu na mejl. Pa.
Jitule64
(upraveno)
13. 10. 2007, 13:05
Tak dnes dělám opět. Prostě neodolám. MŇAM!!!
JKpipule
(upraveno)
6. 10. 2007, 19:30
Tak jsem dnes dělala Váš salát a musím říct, že se mi nepovedl , je tam opravdu lžíce soli???? , na tak malé množství vody??? bylo to hrozně přesolené, naštěstí jsem to znovu vyprala ve studené vodě a dochutila znovu, ale nyní jsem dala jen lžičku soli, nemá to tak být?????
thomaso
(upraveno)
15. 10. 2007, 15:47
@JKpipule
Mě se taky moc nepoved.. Byl strašně slaný - asi tam má být méně soli ne? Já jsem teda půlku snědla, ale pak to letělo....
Jitule64
(upraveno)
6. 10. 2007, 20:04
@JKpipule
Jani, dávám poměry přesně jak píše Blanka akorát ještě dávám cukr dle chuti. Je potom daleko lepší!
JKpipule
(upraveno)
7. 10. 2007, 10:25
@Jitule64
Moc děkuji Jituš za typ , ale i tak se mi tam soli zdá být hodně
skrdlina
(upraveno)
4. 10. 2007, 12:44
Strašně dobrý a rychlý salátek ! Určitě ho budu dělat častěji . Dík za recept Blanka
Jitule64
(upraveno)
2. 10. 2007, 15:40
Tak jsem opět dělala. Už ho máme pravidelně na jídelníčku. Je fakt skvělý!
BlankaB
(upraveno)
2. 10. 2007, 16:25
@Jitule64
Jituško, díky.....